Kasteel Lekstroom 3 – SGS Zestal 2 – 4

De eerste (uit-) wedstrijd in de SGS competitie voor het Zestal is gewonnen met 4-2. In IJsselstein, in het clubhuis van de Duivenvereniging ‘De Groene Olijftak’, troffen we de 3e team van Kasteel Lekstroom.

We begonnen met een snelle achterstand. Jens op 5 verloor, een sterk loperpaar plus een toren die zijn koning onder druk zette, gaven hem weinig keuze.

Lode maakte gelijk op bord 6. Hij kwam iets beter uit de opening, wist een kwaliteit voor te komen en hield stand bij een alles of niets poging van de tegenstander, die daarna opgaf: 1-1.

Ibrahim op 3 zorgde voor een 2-1 voorsprong door een voorsprong van 2 pionnen en tijd te behouden in het eindspel. Vanaf de zijkant was er geen enkele twijfel, dit maakt Ibrahim af. Zo geschiedde.

Het werd 2-2 door een nederlaag van Frank (2). Hij zat niet lekker in de partij, sloeg een vroeg remise-aanbod af om kort daarna een stuk te verliezen. Hij speelde door maar kon het tij niet meer keren: 2-2.

Bert op 4 had een hele solide stelling. Daarin begon hij stelselmatig ruimte te winnen en pionnen op te marcheren. Zijn tegenstander kwam in de verdrukking, zonder nog in direct gevaar te komen de partij te verliezen. Materiaalwinst lag wel in het verschiet voor Bert. Hij profiteerde vervolgens knap van een onnauwkeurigheid en bracht met een fraaie mat 3-2 op het bord.

Kopman Marc speelde traditiegetrouw de laatste partij. Een gelijkopgaande strijd, ook hij kreeg een remise-aanbod wat hij net als Frank afsloeg. Marc wist uiteindelijk wel de overwinning binnen te slepen. Een plan bedenken, uitvoeren en vervolgens de tegenstander fouten laten maken waarna de 4-2 op het scorebord kwam. Mooie start!

Rating
Rating
Baren van, B. (Ben) 0 Norden, M.J. (Marc) 1749 0 – 1
Ibrahimy, F.F. (Fereydoun) 0 Steensma, F. (Frank) 1681 1 – 0
Leeuwen van, M. (Ries) 0 Khawajeh al, I. (Ibrahim) 1707 0 – 1
Molendijk, A. (Arjen) 1625 Dijk van, B. (Bert) 1615 0 – 1
Hoogendoorn, S. (Mon) 1729 Duyts, J. (Jens) 1555 1 – 0
Weerdenburg, H. (Hans) 0 Broekman, L. (Lode) 0 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1677 Gemiddelde Rating: 1661 2-4

Plaats een reactie