Korte geschiedenis

In 2020 is onze schaakclub 65 jaar jong. Dank aan allen die in die 65 jaren het halen van deze mijlpaal mogelijk hebben gemaakt.

Eén van de oprichters was secretaris Klaas Dolman (1902-1968), de vader van erelid Bram Dolman. Eerste voorzitter werd Ds. Jongbloed. Andere bestuursleden van het eerste uur waren Kees Jonker (penningmeester) en Jaap Batelaan (commissaris van materiaal).

Het eerste speellokaal was gebouw Rehoboth in Muiden. Later speelde MSK in de nieuwe christelijke lagere school, waar ook muziekvereniging Crescendo oefende. Medio jaren ‘80 verplaatsten de verenigingsactiviteiten zich vanwege ruimtegebrek naar de nieuw geopende Rijver in Muiderberg. Er werd eerst gedacht aan verhuizen naar de Manege (Any Dale) aan de Googweg, meer in een soort sociëteitsgedachte, ofwel een schaakcafé-achtige setting. Dat ging niet door.

MSK kampioen
MSK kampioen bij de teamkampioenschappen.

Nu speelt MSK met zowel jeugd als senioren op de vrijdagavond. De club heeft ruim veertig leden en doet met enkele teams mee aan de regionale schaakcompetitie. Het eerste team is diverse keren kampioen geworden in hun klasse. MSK is sinds voorjaar 2020 ook actief als online club op chess.com.

65 jaar jong, een felicitatie waard aan alle leden, oud-leden, ouders van jeugdleden en andere betrokkenen. Het zijn bijzondere tijden waarin dit jubileum plaatsvindt, waardoor we er nu minder aandacht aan kunnen besteden maar dat halen we in zodra dit wel weer mogelijk is. We hebben nog even de tijd, we zijn immers nog een heel jaar jubilaris. Ideeën voor bijzondere schaakactiviteiten in het kader van dit jubileum zijn er genoeg.

We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.
Immers, schaken verbindt.
MSK verbindt, jong en ‘oud’, zowel online en offline.
MSK: al meer dan 65 jaar actief op 64 velden.