Schaakles op school (schoolschaken)

Leden van MSK zijn actief betrokken bij schoolschaak activiteiten in Muiden en Muiderberg. Dit is was ons betreft een belangrijke rol voor onze club in de maatschappij: kinderen de eerste beginselen van het schaken leren en voor hen die verder willen de mogelijkheid te bieden om op de club te komen schaken. Er wordt les gegeven op de Jozefschool, IKC Muiderkring in Muiden en met KC De Meerstroom in Muiderberg (allemaal op donderdagmiddag).

Wekelijks krijgen leerlingen uitleg over schaken en kunnen er partijen worden gespeeld. Ook is het mogelijk voor deelnemende leerlingen om op vrijdagavond naar de clubavond in De Rijver in Muiderberg te komen. Ook daar kan aan de lessen worden meegedaan en in de interne competitie worden meegespeeld.

Daarnaast begeleiden we vanuit MSK teams die vanuit de scholen meedoen aan de schoolschaaktoernooien in de regio. Zowel bij het SGS schoolschaaktoernooi van Gooise Meren (georganiseerd in Bussum door BSG) als bij het SGA schoolschaaktoernooi (in Almere, het grootste schoolschaaktoernooi in Nederland met honderden deelnemers) spelen er teams mee, begeleid door leden van MSK (plus docenten en ouders).