MSK Cup

Naast de interne competitie kent MSK ook de MSK cup. Deelnemers spelen 1 partij tegen elkaar, loting bepaalt de tegenstander en de kleur, de winnaar gaat door naar de volgende ronde. In de afgelopen seizoenen is de MSK cup niet gespeeld. Dit seizoen starten we eind mei/ begin juni. Het leuke van de MSK (naast het knock-out karakter) is dat er ook niet-leden aan deelnemen.
  1. Oud-leden die wellicht voor een paar partijen nog wel mee willen doen
  2. Ere-leden die we graag verwelkomen
  3. Vrienden van de club (ouders & grootouders van jeugdleden die niet elke week in de interne competitie willen meespelen maar wellicht wel een paar partijen willen spelen)
  4. Leden van MSK die nu alleen extern voor ons spelen en ook voor hen de mogelijkheid om een paar partijen in de MSK cup mee te doen.
Daarnaast is het in overleg ook mogelijk om de partijen online te spelen. Dit om het mogelijk te maken voor spelers in het buitenland, wat verder weg in Nederland of die minder mobiel zijn ook deel te nemen aan de MSK Cup.
Paar aanvullingen:
  • In het deelnemersveld zijn ook een aantal junioren te vinden.
  • Speeltempo alle ronden: 45 min + 15 sec.
  • Bij een remise wordt een nieuwe partij gespeeld met wissel van kleur: 10 min + 5 sec. In overleg wordt bepaald wanneer deze wordt gespeeld: aansluitend aan de remisepartij of op een andere datum.
  • Staat het na 2 partijen 1-1, dan volgt een 5 + 5 en daarna 3 + 3.