SGS 2e Viertal eindigt op de 2e plaats

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen in de SGS Viertallencompetitie, mochten we naar Eemnes voor de ontmoeting met Het Dikke Torentje. We vertrokken met enige vertraging en gelukkig zijn de contacten met de tegenstander goed, zodat we telefonisch een kwartier uitstel konden regelen.

Olivier en Elmer konden deze keer niet meespelen vanwege examens, dus het team bestond uit Lode met wit op bord 1, Manuel met zwart op bord 2, Jaro met wit op 3 en Valentina met zwart  zoals gebruikelijk op bord 4. Bij het Dikke Torentje speelde hun gebruikelijke bord 1 speler niet mee, maar met Hans Gevaert stond er een geduchte tegenstander op het wedstrijdformulier. Er komt een Hollandse partij op het bord, waarin al snel vuurwerk op het bord ontstaat, wat omstanders en de spelers van bord 2 ook opmerken. Een stuk voorsprong tegen een achterstand in ontwikkeling, met de zware stukken van zwart op half open lijnen, het blijft oppassen. Toch gaat de tegenstander in de fout en verwisselt twee zetten waardoor de dekking van de dame wegvalt en de partij wordt opgegeven: 0-1. Valentina werkt stelselmatig aan een voorsprong en weet haar torens heel sterk te maken. Een vrijpion houdt wit daarnaast flink bezig. Valentina weet de tegenstander zo onder druk te zetten dat die opgeeft, 0-2. Jaro speelt sterk in een moeilijk toren plus pionneneindspel. Hij maakt goede keuzes en langzaam raken de mogelijkheden van zijn tegenstander op. Die geeft ook op en zo is de winst zeker, 0-3. Hiermee is de 2e plaats veilig, nu is het wachten op het resultaat van Manuel. Een gelijkwaardige stelling, remise is een acceptabele uitkomst, Manuel speelt door en gaat dan toch ergens de fout in. Zo wordt het 1-3.

Hiermee komen we in wedstrijdpunten gelijk met Laren, met zelfs een half bordpunt meer. Alleen Laren moet nog tegen BSG. We zijn het seizoen begonnen tegen deze twee ploegen, verloren tegen Laren en gelijk tegen BSG. Daarna werden alle wedstrijden gewonnen, waardoor een onverwacht kampioenschap mogelijk is tot het laatste moment. Alleen wint Laren een dag later zoals verwacht van BSG met 3,5 -0,5 en zijn zij de kampioen. De 2e plaats voor ons Viertal is een uitstekende prestatie. Jaro speelde alle (6) ronden en scoorde 4,5 punt, het hoogste aantal van allemaal. Valentina scoorde 100%: 4 uit 4.