Verslag Amsterdam West 10 – MSK 2

Donderdag 9 februari waren wij alle 8 (Marc had Henk Sander en Jens als invallers geregeld) al om kwart voor 8 in Amsterdam West. Na een bakje koffie gingen wij naar de zaal. Ik was deze avond teamleider (voor het eerst, volgende keer mag Toon het weer doen). Er waren wat wensen bij een aantal spelers m.b.t. de borden en de speelkleur. Vandaar dat ik het teamleiderschap maar even had opgeëist. Toon protesteerde niet gelukkig. Tot verrassing van de heren hadden beide teams een teamleidster, heel leuk. Nadat we even gezocht hadden vonden we de juiste tafels en borden om aan te spelen. Henk Sander aan bord 8 was in de hoek gezet bij de deur apart. Hij speelde tegen Bart, en moest goed bij de les blijven, ook Bart zijn zetten doen op het grote bord, steeds melden wat hij zette en nog noteren. Dat was een pittige avond. Henk kwam zelfs bijna in tijdnood terwijl Bart nog bijna 10 minuten op de klok had. Uiteindelijk besloten de mannen tot remise, al stond Henk een toren voor. We hadden al verloren, stonden 4,5 punt tegen 2 punten achter, dus de wedstrijdleidster vond het goed.

Wim was al vrij vlot uitgespeeld tegen de teamleidster van de tegenpartij aan bord 2. Wat daar mis is gegaan weet ik niet. Daarna verloor Jens helaas aan bord 7. Hij speelde een zeer degelijke partij. Maar kon een mat zet, met pion en dame en zijn koning in de hoek, niet meer tegenhouden. Lode speelde weer stug door, op bord 5. Aan het einde bleven beide paarden en een reeks pionnen over. Al leek het dat Lode voor stond, het was niet makkelijk doordat de pionnen niet allen bij elkaar aan één kant stonden. De partij eindigde remise.

Tussen Jens en Lode speelde ik mijn partij tegen Michelle. Het was niet mijn beste partij. Gelukkig deed mijn tegenstander rustig aan, en pakte niet alle kansen (mijn fouten) die ze pakken kon. Ze kwam met 2 torens, dame en sterk paard stevig in de aanval. Na mijn blunder door het weggeven van een toren, heb ik opgegeven. Dat had geheel geen zin meer.Frank had ondertussen, als enige, aan bord 4 zijn partij gewonnen. Ik kan er niets over vertellen, misschien dat Wim dat kan. Een volle punt dat konden we goed gebruiken!

Henk van Houtrijve speelde een lange partij aan bord 1. Heb af en toe vluchtig gekeken, zag er toch redelijk uit. Maar helaas, terwijl ik naar de partij van Bart en Henk Sander zat te kijken, was deze partij helaas verloren en hadden we op dat moment als team verloren. Toon speelde als laatste nog door. Hij had 2 pionnen die op promoveren stonden helemaal aan de zijkant. De koning van de tegenstander stond echter op de juiste plek, ook in de hoek, en schoof heen er weer. Er restte niets anders dan een remise af te spreken.

We verloren de wedstrijd met 5,5 tegen 2,5 punt helaas

Renée van Wagensveld d.d. 9.2.17