Laurierboom-Gambiet 4 – MSK 2 1,5 – 2,5

Gisteren vertrokken met zijn vieren (Toon, Lode, Henk S. en ik) vanuit Weesp naar Amsterdam. We mochten spelen in de galerie tegenover het schaakcafé De Laurierboom in de Jordaan. Na aankomst genoten we eerst van een kopje koffie en koekje. Daarna naar buiten om plaats te nemen aan de overkant in de galerie. Het team Laurier-Gambiet 3 speelde ook een thuiswedstrijd in de galerie tegen de Raadsheer. Daarmee was de galerie geheel gevuld met schakers.
Als eerste haalde Lode een volle punt. Ik was weer zo druk met mijn eigen partij dat ik deze niet echt gevolgd heb. Lode won wel mooi met een paard vork op de koning en de toren.
Ik speelde tegen de barman van het café en moest erg opletten. Het ging niet helemaal goed. Hij speelde mij rustig van het bord af (het had nog sneller afgelopen kunnen zijn). Doordat er op 3 plekken wat losse pionnen aan mijn kant stonden, en er niets meer te redden viel, gaf ik op.
Henk speelde aan het 4e bord. Natuurlijk was het een verrassende partij, zoals gebruikelijk. Henk stond mooi een paar pionnen voor. Wel was het lastig met ongelijke lopers. Henk wist het knap uit te spelen. Zijn tegenstander zetten enthousiast zijn loper in de hoek voor Henk zijn pion welke bijna promoveerde en dacht het zo mooi opgelost te hebben. Echter helaas, Henk zette hem helemaal klem waarna Henk aan de andere kant van het bord, na een pion offer toch nog dreigde te promoveren. De tegenstander gaf op.
Inmiddels was de stand 2-1 voor MSK. Toon was nog rustig aan het spelen aan bord 1. Tijdnood dreigde aan zijn kant. Na een rustig spel bezat Toon alleen nog een koning en de tegenstander een koning en een pion aan de zijkant. Door goed spel, sleepte Toon hier voor ons een remise uit. Rond kwart voor 12 konden we tevreden huiswaarts.

Renee – 13 december 2018