AED Training via Gooise Meren

Iedereen kent het beeld nog wel van de Deense voetballer Christian Eriksen die tijdens het EK van 2021 opeens in elkaar zakte. Dankzij razendsnelle hulp en kundig handelen werd zijn leven gered. Wat als er iemand op jouw sportvereniging snel medische hulp nodig heeft, weten jullie dan snel te handelen?

De gemeente Gooise Meren vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk vrijwilligers op verenigingen in staat zijn om AED toe te passen/te reanimeren als de situatie daarom vraagt. Het Lokaal Sportakkoord stelt daarom budget beschikbaar om per sportvereniging twee leden deel te laten nemen aan een AED/reanimatietraining van het Rode Kruis. Dit aanbod is eenmalig en geldt voor alle sportverenigingen in de gemeente Gooise Meren.

De AED/reanimatie training wordt in het nieuwe jaar georganiseerd (waarschijnlijk in februari/maart 2023) door Gooise Meren Beweegt. Per sportvereniging mogen er twee leden deelnemen aan de AED/reanimatie cursus. Het gaat om een cursus van 4 uur. Na afloop van de cursus ontvang je een Europees erkend Rode Kruis Reanimatiecertificaat, die twee jaar geldig is en verlengd kan worden door een herhalingscursus te volgen. We streven er naar meerdere bijeenkomsten aan te bieden binnen de gemeente, op zowel een doordeweekse avond als op een zaterdagochtend of middag.

Hierbij willen we bij jouw vereniging polsen of er interesse is om twee leden af te vaardigen. Uiteraard het liefst leden die regelmatig op de vereniging aanwezig zijn vanwege bestuurswerk, commissiewerk dan wel vanuit een andere rol. We hopen rond die tijd ook definitief te weten waar en wanneer de cursussen gaan plaats vinden. Daarna zal nog een bericht volgen en kunnen de geïnteresseerde leden een voorkeursmoment aangeven. We vernemen ook graag als er binnen jullie vereniging behoefte is aan het volgen van een herhalingscursus. Mogelijk komt hier ook een aanbod voor.

Deze AED training zal plaats vinden in februari/maart 2023. Datum, tijd en locatie nader te bepalen.
Iedere vereniging mag twee mensen afvaardigen naar deze cursus, die wordt gegeven door het Rode Kruis.

Interesse? Neem contact met Lode Broekman, voorzitter@muiderschaakkring.nl