Almere C3 – MSK C1

MSK C1 speelde maandagavond de eerste uitwedstrijd van de SGA competitie. Net als vorig seizoen spelen zij in de 2e klasse. De basis van het team is vrijwel onveranderd, alleen Olivier is vanwege zijn leeftijd ‘gepromoveerd’ naar de senioren (waar hij overigens uitstekende resultaten behaald).
Luuk, Elmer, Ilian, Eli & Valentina troffen net als in de vorige wedstrijd (Zukertort) een jonge ploeg: Almere C3. Leeftijd zegt niet alles in het schaken, dat bleek wel op de borden. Iedereen moest hard werken voor de punten. Eli & Valentina speelden deze ronde 1 partij, Luuk, Ilian en Elmer speelden 2 partijen. Sommige spelers stonden achter maar wisten door miraculeuze zetten toch te winnen. Anderen speelden geduldig door met een kleine voorsprong die beetje bij beetje werd uitgebouwd en uiteindelijk in een overwinning kon worden omgezet.
2x 4-0 is knap, want ik verwacht dat Almere C3 nog wel wat punten gaat scoren dit seizoen. Omdat we vóór de andere ploegen deze ronde, staan we zomaar 1e. Dat zegt nog helemaal niets, er volgen nog 6 ronden en we hebben sterke ploegen zoals Caïssa C4 en C5 en Oosten Toren (die in ronde 1 van MSK C2 won) nog niet aan het bord gehad. Maar voor dit moment is het een mooie stand.