Amsterdam Chess Open 27-29 oktober

Na de laatste editie van het Eijgenbroodtoernooi in 2019 zijn er geen weekendtoernooien meer gehouden in Amsterdam. Dat verandert nog dit jaar: in het weekend van 27 t/m 29 oktober 2023 zal het eerste Amsterdam Chess Open plaatsvinden. Locatie van het toernooi is het Cygnus Gymnasium aan de Vrolikstraat 8.

Het toernooi
Het toernooi bestaat uit zes rondes, ingedeeld volgens het Zwitserse systeem. Het speeltempo bedraagt per speler 90 minuten + 30 seconden per zet. Het is mogelijk om twee byes op te nemen tijdens de eerste vier rondes.

De spelers worden aan de hand van speelsterkte verdeeld over de volgende groepen:

A-groep: voor spelers met een rating van minimaal 2000;
B-groep: voor spelers met een rating tussen 1700 en 2050;
C-groep: voor spelers met een rating tussen 1400 en 1750;
D-groep: voor spelers met een rating van maximaal 1450.
Tijdens het toernooi zal ook gestreden worden om de Wil Haggenburg-trofee voor het persoonlijk kampioenschap van de Schaakbond Groot-Amsterdam.

Resultaten van het Amsterdam Chess Open tellen mee voor zowel KNSB- als FIDE-rating.

Organisatie
De organisatie van het toernooi ligt in handen van de Stichting Amsterdam Chess Open. De bestuursleden van deze stichting komen van verschillende schaakverenigingen in Amsterdam. Gerie Opgenhaffen en Theo Weijers, bekende namen uit de Amsterdamse schaakwereld, zijn de arbiters van het toernooi.

Inschrijven
Inschrijfkosten zijn voor elke deelnemer 40 euro. Titelhouders (GM, IM, FM, WGM en WIM) spelen gratis mee. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers. Wanneer dit maximum is bereikt, word je op de reservelijst geplaatst.

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website chessopen.amsterdam. Inschrijven gaat via Tornelo.