Clubavond 22/9 (Schaak-off)

Op vrijdag 22 september hadden we flink wat volk over de vloer. Eerst een mooie opkomst bij de Jeugd (14 spelers en lang niet iedereen was aanwezig, dat belooft wat de komende weken). Rein en Bjorn staan op kop in de A groep, Gijs en Wout voeren de B groep aan. Zie hier de standen intern.

Daarna begon het SGS Zestal de eerste externe wedstrijd, terug in de derde klasse, tegen Zeist 2. We beginnen met een 1-0 voorsprong, doordat er geen tegenstander is voor Marcel. Jens verliest, Frank wint waardoor we 2-1 voor komen te staan. Gerrit verliest en Marc kan niet anders dan remise op het bord brengen, 2,5 – 2,5. Bert staat echter achter en ontkomt niet aan een nederlaag: 2,5 – 3,5. 

Verder speelden 12 spelers de Schaak-Off. Voor het derde seizoen op rij werd dit rapidtoernooi bij ons gehouden. In groep 1 speelden Bob en Ibrahim samen met vriend van de club Henri Boulogne, aangevuld met gast William Chau. Die wist de groep te winnen met een half punt voorsprong.

In groep 2 speelden Renée, Hein, Frank de Wit en jeugdkampioen Taeke. Frank begon de laatste ronde met 2 uit 2 en speelde tegen Taeke, die 1,5 uit 2 had op dat moment. In het directe duel wist Taeke de groepswinst te behalen, waardoor hij naar de regiofinale mag. Mooi dat een jeugdspeler zich plaatst door een groep senioren achter zich te laten.

In groep 3 speelden Jaro, Scott, Henk Sander en Egbert. Met 3 uit 3 liet Egbert geen twijfel wie de groep wint, Jaro haalt 2 uit 2. 

Een mooie clubavond, met veel mensen op bezoek in De Rijver.