Externe partijen week 45

Maar liefst vier jeugdteams van MSK kwamen afgelopen week in actie: MSK C1, AB1, C2 en het combinatieteam MSK Almere C1 speelden hun wedstrijden.

MSK C1

Op woensdag 8 november speelde MSK C1 uit tegen De Amstel in Uithoorn. Vorig seizoen werd hun team kampioen maar zoals bij alle clubs kan de opstelling een seizoen later anders zijn. Zo ook bij MSK. Vorig seizoen speelden de meeste van de huidige C1-ers als invaller in de C, terwijl ze nog E zijn. Op bord 1 debuteerde Viggo uitstekend met 2 overwinningen, waarbij vooral de mat met 2 paarden op een vol bord bijzonder was. Op bord 2 had Leandro het moeilijk. In beide partijen waren er winstkansen maar door knap verdedigen en listige tegenaanvallen verloor hij beide partijen. Op bord 3 speelde Max weer eens een paar solide partijen. Goed nadenken over zijn zetten, langzaam zijn voorsprong uitbreiden en keurig 2 winstpartijen toevoegen aan het resultaat. Op bord 4 was het wild-west met Rocco. Over en weer werden stukken geslagen, ging de beoordeling van + naar – naar + en wist hij beide partijen te winnen. 6-2 voor MSK!

MSK AB1

Na een tocht van anderhalf uur met stops in Muiden en Weesp waren we aangekomen bij sv Amsterdam West. Bekend terrein voor onze jeugdspelers: ze hebben ervaring met Grand Prix, pupillendag en Best Of The West. Thomas kon er niet bij zijn, daarom viel Jonaël in op bord 2. En hoe. Hij won en zijn partij is hier te bekijken. Op bord 3 kwam Taeke in een moeilijke stelling terecht waarin hij door wat onzorgvuldig spel in een verloren eindspel belandde. Ook Jinan op bord 4 kwam niet ongeschonden uit de opening, hield het lang vol maar moest ook zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Op bord 1 was Reijn door afwezigheid van Thomas nu de kopman en die rol vervulde hij op waardige wijze. Net als alle andere MSK-ers was er een negatief ratingverschil, maar dat was op het bord niet terug te zien. Reijn kwam op een pion voorsprong maar de stelling was heel complex. Via diverse afruilacties en een mindere zet van zijn tegenstander stond er na zo’n 75 zetten een theoretisch gewonnen eindspel op het bord voor Reijn: K + L + P tegen K. Dikke tijdnood, het lukte niet in binnen 50 zetten om mat te zetten. Dit eindspel komt zo weinig voor, dat ik snap dat er aan andere zaken voorrang wordt gegeven bij het verbeteren van het eigen spel. Een 1,5 – 2,5 nederlaag, uit tegen een titelfavoriet zonder onze reguliere bord 1 speler, dat is gewoon een prima prestatie.

MSK C2

Op vrijdag speelde de C2 thuis tegen Almere C5. Twee debutanten: Bjorn wist 1x te winnen en verloor de andere partij. Wout kon geen punt scoren, evenals Bodhi. Alleen Wolter kon een partij winnen en verloor de andere partij, waardoor er 2-6 als eindstand op het scorebord kwam. Lees ook het verslag van Almere over deze ontmoeting (even scrollen naar Almere C5) https://schakenalmere.nl/2023/sga-jeugd-competitie-ronde-1/.

MSK Almere Combinatie C1

Op zaterdag 11 november speelde het combinatieteam wederom met 3 MSK-ers. Reijn debuteerde in de Meesterklasse C als vervanger van Aahil van sv Almere. Sreesanth, Reijn, Jinan hebben hun partij in de 1e speelronde van die dag gewonnen en Thomas speelde gelijk. Een 3,5 – 0,5 overwinning op De Cirkel C1. 

In de 2e speelronde (wat de 6e ronde in totaal is) stond SMB uit Nijmegen op het programma. Een negatief ratingverschil, wat in de uitslag ook tot uitdrukking komt. Thomas verloor op bord 1 van een 1700+ speler (wat geen schande is), Reijn speelde remise (mooi debuut met 1,5 uit 2), Sreesanth en Jinan verloren allebei, 0,5- 3,5. Hiermee staat het combiteam op de 13e plaats in de stand na 6 ronden. Er volgen nog twee ronden op zaterdag 9 december 2023.