Externe wedstrijden week 49

Drie seniorenteams speelden de afgelopen week externe wedstrijden. Op maandag speelde het 1e SGS Zestal uit tegen Houten. Een lastige uitwedstrijd,  er was een ratingverschil in ons nadeel. Desondanks werd er met 2,5 – 1,5 gewonnen, een knappe prestatie. De partij van Ibrahim tegen Thomas Huften op bord 2 is door de laatste geanalyseerd in deze video.

 

Op dezelfde maandagavond speelde het 2e SGS Zestal uit bij de buren van BSG in Bussum. Dit jonge team (een enkeling zou zelfs nog kunnen invallen in ons AB1 team) debuteert dit seizoen bij de Senioren en doet dit uitstekend. Elmer kon een nederlaag niet voorkomen, Nigel kwam ook in een vervelende stelling en verloor. Maar Jaro won knap, waardoor alles om bord 4 draaide. Olivier stond een paard plus 2 pionnen achter en trok zich daar niets van aan. Stap voor stap verbeterde hij zijn stelling en met nagenoeg foutloos spel wist hij de achterstand om te draaien, te winnen en daardoor ook de 2-2 op het scorebord te krijgen. Dit betekent het eerste wedstrijdpunt voor dit team.

 

Op vrijdagavond speelde MSK in de 2e ronde van de Zilveren Beker tegen VAS. Een knappe 2-2 uitslag, waarna de uitslag van bord 4 vervalt om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Zo gaan we door naar de volgende ronde, met Almere als tegenstander.