GP Indische Buurt – 6 bekers

Het SGA GP circuit keert weer even terug naar Amsterdam. De Schaakschool Indische Buurt organiseerde een Grand Prix in de Batjanzaal, de locatie in de Indische Buurt die in het teken van schaken staat, met dank aan Mustapha Eljarmouni. Aantal deelnemers: 72. MSK was vertegenwoordigd met 8 jeugdleden: Thomas in groep 1 (de hoogste groep), Leandro in groep 3, Taeke, Jonaël en Max in groep 4, Wolter & Rocco in groep 5 en Mohamad in groep 6.

Thomas startte stroef, 0,5 uit 2, met een onnodige nederlaag tegen Alex. Uit de resterende 5 partijen haalde hij 4,5 punt en met 5 uit 7 werd hij eerste. Na Almere wint hij wederom de hoofdgroep van een Grand Prix. Geweldig!

Leandro speelde een groep hoger en speelde niet heel constant. 1 uit 2, 2 uit 4 en uiteindelijk 4 uit 7. Dat leek hem een beker te kosten, maar het was toch genoeg voor een knappe 2e plaats.

Drie MSK-ers in een groep van 8, dat is pittig voor de spelers en voor de begeleider. Jonaël haalde 5 uit 5 en verloor toen van Taeke. In de laatste ronde won Jonaël waardoor hij toch de 1e plaats behaalde. Taeke startte dramatisch. Nul uit twee, een half punt uit drie wedstrijden. Met een geweldige eindsprint (4 uit 4) waarbij bij zowel van Jonaël als Max won, bereikte hij de 3e plaats. Max had een moeilijk toernooi en speelde wat onder zijn kunnen. 2 uit 4 als start, daarna 0 uit 3.

Zowel Rocco als Wolter kwamen voor de bekers vandaag. Alleen Wolter kon dat waarmaken. Een sterke start (3 uit 4, inclusief een onnodige pat tegen Rocco!), in de resterende 3 wedstrijden werd nog 1x gewonnen wat genoeg was voor de 2e plaats. Rocco kon naast het halve punt tegen Wolter slechts 1 punt bijschrijven. Een leerzame middag.

Mohamad begon sterk met 2 uit 2 om daarna weer met 2 nederlagen op 2 uit 4 te komen. In de laatste 3 wedstrijden werden 2 punten gescoord, wat hem de 3e plaats opleverde.