HSG Jeugdtoernooi 2024

Op zondag 16 juni speelden 5 MSK-ers (Jonaël, Leandro, Viggo, Thomas en Ralf) bij het HSG Jeugdtoernooi in Hilversum. Een traditioneel toernooi, alweer de 25e editie en de 10e keer op deze locatie: beeldentuin Pinetum. Een bijzondere plek.

Hilversum (HSG) is SGS terrein, dus we ontmoeten andere spelers dan bij de SGA Grand Prix’s. Ook treffen we enkele spelers die de afgelopen weken ook bij het schoolschaken in Arnhem actief waren. Voor Thomas en Ralf is het een thuiswedstrijd, eerder zijn zij verhuisd naar Hilversum en spelen zij, als dubbellid, ook af en toe mee bij HSG in de interne competitie.

De MSK-jeugd start sterk. Na 2 ronden heeft iedereen minstens 1x gewonnen en een drietal staat op 2 overwinningen. Thomas en Leandro houden de goede resultaten lang vol: na 5 ronden staat Leandro op 4,5 en Thomas op 4. Dan leidt ook Leandro zijn eerste nederlaag, wint Thomas knap van concurrent Evan Los, heeft Viggo 4 uit 6, net zoals Jonaël. Ralf heeft 2 uit 6. In de volgende ronde winnen ze allemaal, zodat er meerdere plekken in de top 10 bereikbaar worden. In ronde 8 zitten er 4 MSK-ers op de 1e 5 borden. Leandro verliest op 1 van de ongenaakbare koploper Marnik Woldhuis (9 uit 9), op bord 2 spelen Thomas en Jonaël een onderling MSK duel. Afgelopen vrijdag werd dit in een rapidpartij nog remise en ook nu had dat gekund. Alleen weet Thomas toch te winnen. Ook Viggo verliest op bord 5. Toch staan er na 9 ronden 3 MSK-ers bij de 1e 10: Thomas wordt knap 2e met 8 uit 9, Jonaël wordt 8e en Viggo 9e, allebei met 6 uit 9. Leandro zat er dichtbij en wordt 14e, een half punt meer had een 6e plaats betekent. Ralf eindigt bij zijn 1e grote toernooi op de 53e plaats van de 58 met 3 overwinningen.

Verslag HSG

Eindstand