Hutton toernooi met Thomas en Leandro

Elk jaar wordt voor talentvolle jeugd het Hutton-toernooi georganiseerd. Schakend Nederland is verdeeld in 13 verschillende regionale schaakbonden. Jaarlijks spelen de beste jeugdspelers voor hun bond tegen de andere bonden. Deelnemers spelen in teams van 4-tallen in 5 leeftijdscategorieën:
E (t/m 10jr), D (t/m 12jr), C (t/m 14jr), B (t/m 16jr) en A (t/m 18jr). Elk team telt 4 spelers. Elke Regionale Bond kan in elke klasse één team afvaardigen, in totaal dan 5 teams met in totaal 20 spelers. Er is een klassement per leeftijdscategorie en er is een totaal klassement: de kampioen van Nederland.

Voor zover ik weet, zijn er niet eerder jeugdspelers van MSK opgenomen in de SGA selectie van 20 spelers. Dit jaar waren er 2 MSK-ers actief: Leandro bij de E en Thomas bij de D. Thomas haalde 3 uit 5, zijn team met Aakrith (Zukertort), Aashray (Zukertort) en Bregje (VAS) werd 3e. Leandro scoorde 2,5 uit 5, zijn team met Radin (De Volewijckers), Alex (VAS) en Yuvan (sv Almere) werd 5e. De Rotterdamse Bond won het eindklassement, SGA werd derde.

Verslag SGA SGS Schaakbond

Partij Leandro. Foto’s: Harry Gielen