Leandro wint B-groep bij GP Zukertort

Zukertort is een club met een uitstekende jeugdafdeling, veel talent en goede begeleiding. De Grand Prix is ook altijd prima georganiseerd, met een sterk deelnemersveld. Naast de reguliere groepen (achtkamp) is er voor de hogere ratings ook een Super GP met vierkampen. Vorig seizoen speelde Reijn daar in mee, nu was Viggo onze vertegenwoordiger. Hij speelde goed in een sterk deelnemersveld (als speler met de laagste rating). Hij won in de 2e ronde van de uiteindelijke winnaar van zijn poule en verloor helaas in de 3e ronde. Leerzaam toernooi.

Jonaël begon moeizaam (0 uit 2) in de A-groep (de hoogste achtkamp), maar haalde uit de resterende 5 partijen 3 punten (2x winst, 2x remise, 1x onnodig verlies). Een hele sterke comeback.

Leandro speelt de laatste weken intern heel sterk en vorige week bij het HSG Open had hij ook een hele goede dag. Ook in Amstelveen toonde hij zijn huidige topvorm. Eerst een reeks overwinningen, daarna een nederlaag tegen een concurrent waardoor er 3 spelers waren met 1 verliespunt. In het duel tegen de andere concurrent stond hij 2 pionnen achter in een moeilijk eindspel maar hij wist er nog knap remise van te maken, maar daardoor staan ze nu allebei een half punt achter op de koploper. In de laatste ronde valt alles op zijn plaats. De koploper verliest verrassend, concurrent 2 wint waardoor Leandro moet winnen om gedeeld 1e te worden. Hij speelt met een paard + pion tegen een toren en het neigt naar remise. Alleen weet hij druk te houden op zijn tegenstander en wint hij op tijd. Vervolgens besliste loting dat hij de beker voor de 1e prijs mocht ontvangen. Op basis van zijn inzet de laatste periode meer dan verdiend: loon naar werken.

Verslag SGA