SGA PK ABC 2023/24

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 december 2023 werd in het Herman Wesselink College in Amstelveen het SGA PK (persoonlijk kampioenschap voor de ABC jeugd gespeeld. De organisatie was in handen van Michel & Danny van Zukertort, een ervaren, betrouwbaar duo. De A en B junioren speelden in een gezamenlijke groep om de titel, de C spelers hadden een aparte groep (met 40 deelnemers). Bovendien geldt bij die groep dat de winnaar zich ook plaatst voor het NJSK (NK Jeugd) in Groningen. Kortom, er staat genoeg op het spel dit weekend.

Thomas plaatste zich vorig seizoen voor het NK bij de D-jeugd. Een prestatie die hij dit seizoen graag wil herhalen bij de C-jeugd. Maar de concurrentie is stevig. Op basis van rating staat hij 13e bij aanvang en dan moet er flink wat gebeuren. Op dag 1 wint Thomas met zwart van Vivaan Jethva in ronde 1. In ronde 2 verliest hij van Sven Winter, een van de ratingfavorieten, met wit. In ronde 3 herstelt Thomas zich en wint met zwart van Tako van der Duin. Dag 2 begint in ronde 4 wederom met een overwinning: met wit wordt Yuvan Yatin Samala verslagen. Volgende week spelen ze samen in de JCC E in het combinatieteam van MSK & Almere. Ronde 5 levert een nederlaag op tegen Reyansh Kakrana. Ook ronde 6 gaat verloren tegen Aakrit Seth. Thomas sluit het toernooi positief af met een overwinning op Annika Bagga, met een eindscore van 4 uit 7.

Reijn begon het toernooi met gezonde ambities. De AB groep bestond door diverse afzeggingen slechts uit 8 spelers, die elkaar allemaal 1x treffen. In ronde 1 wordt Lars Mulder verslagen, in ronde 2 en 3 wordt ook gewonnen: van Anvika en van William (waar ook bij het NK Kwalificatietoernooi tegen was gespeeld). Met 3 uit 3 wordt dag 2 gestart. De zegereeks wordt voortgezet met een overwinning op Shrey Shah. Dan volgt helaas een nederlaag tegen Joris de Feber in ronde 5. Tegen Myrthe Speckamp (recent nog tegenstander van Jonaël) weet Reijn te winnen, waardoor een remise in de laatste ronde tegen Take Snijders voldoende is voor winst in de B-groep. Take wint echter (en daarmee de A titel), waardoor Reijn en William een blitz barrage moeten spelen om de B titel.  Reijn wint de eerste barragepartij maar verliest uiteindelijk toch van William. Een 2e plaats plus weer een beker is een prima resultaat.

Verslag SGA