Simultaan en training WIM Rosa Ratsma op vrijdag 30 juni

Rosa Ratsma, Batumi (Georgië) 2018.
credits: Alina l´Ami

De afgelopen jaren verzorgden o.a. WIM Arlette van Weersel en GM Loek van Wely een simultaan bij MSK. Aan dit rijtje wordt op vrijdagavond 30 juni de naam van WIM Rosa Ratsma (2208) toegevoegd. Zij is voorzitter van de ChessQueens, een stichting die is opgericht met 2 doelen:

  • Het ondersteunen en stimuleren van het dames topschaak in Nederland
  • Het ondersteunen en stimuleren van het meisjes- en damesschaak in de breedte in Nederland.

Twee keer eerder zijn jeugdspelers van MSK aanwezig geweest bij activiteiten van de ChessQueens. De trainingsmiddagen zijn goed georganiseerd, afgestemd op de verschillende niveaus en ontzettend leerzaam. Het feit dat er vrijwel alleen meisjes aanwezig zijn, maakt het voor hen vaak extra leuk. Vanuit MSK steunen we de doelen die de ChessQueens hebben volledig. Een aantal zaken hebben we best goed op orde bij MSK, maar een groter aantal meisjes/vrouwen bij de Jeugd, Junioren en Senioren is nog altijd wel een grote wens.

Op vrijdag 30 juni verzorgt Rosa eerst een les vanaf 19:15u voor meisjes uit de Jeugd (club- & schoolschaak) & Junioren.  Vanaf 20:00u start dan een kloksimultaan voor leden en vrienden van MSK, waarbij iedereen 60 minuten bedenktijd krijgt, zonder increment.

 

1 gedachte over “Simultaan en training WIM Rosa Ratsma op vrijdag 30 juni”

Reacties zijn gesloten.