Verslag Schaak-off bij MSK

Net als vorig seizoen was MSK een van de gastheren van de Schaak-off, een landelijk rapidtoernooi voor iedereen die wil schaken. Clubleden, maar ook gasten zijn welkom en verder spelen alle leeftijden kris-kras door elkaar. Een prima concept.
De opkomst was dit jaar iets lager (20 versus 14) maar dat had ook te maken met de externe wedstrijd van ons SGS Zestal, die in Utrecht hun eerste competitiewedstrijd speelden in een klasse hoger. Dat ging ten koste van een aantal deelnemers aan de Schaak-off. Junioren en Senioren spelen door elkaar, maar daarnaast waren er ook gasten. Jop, die in het verleden al vaker aansloot na de drumlessen, speelde nu weer mee en toonde aan vooruitgang te hebben geboekt. Henri Boulogne, opa van jeugdlid Eli (en ex-jeugdleden Simon en Lisa) speelde ook al vaker mee. Bob Jansen, een late aanmelder, kwam voor het eerst naar MSK en hopelijk niet voor het laatst. Geschaakt in de jeugd, daarna geen lid meer geweest van een club en nu ratingloos spelend in de hoogste groep, samen met Henri, Jarno en jeugdspeler Thomas (die in elke andere groep zeker winnaar was geworden). De strijd ging tussen Bob en Jarno, in de laatste ronde begonnen zij allebei met 1,5 uit 2. Bob won van Henri, Jarno kon niet winnen van Thomas en moest genoegen nemen met een remise. Hierdoor won Bob bij zijn comeback meteen een toernooi, prima prestatie.

In de B-poule waren Frank de Wit en Renée gekoppeld aan 2 junioren uit het succesvolle schoolschaakteam: Levyn en Hidde. Vooral Hidde was op dreef en wist van Renée en Levyn te winnen. Frank begon de laatste ronde met 2 uit 2, stond achter en had minder tijd maar met seconden op de klok wist hij toch te winnen. Hierdoor wint hij met 3 uit 3 de B-poule.

In de C-poule speelden 6 spelers 3 ronden Zwitsers. Een mooie mix van Senioren, Junioren en gasten. Egbert wist 3x te winnen, o.a. tegen Eli (sterke junior) en Jop (gast, ervaren online speler). Het blijft een leuk initiatief en het principe van 3 of meer korte partijen op een avond zal vaker worden ingezet dit seizoen.

1 gedachte over “Verslag Schaak-off bij MSK”

Reacties zijn gesloten.