Zukertort – MSK C1

In de SGA jeugdcompetitie doet onze C1 (selectie: Ilian, Elmer, Luuk, Olivier, Eli & Valentina) het uitstekend. In het debuutseizoen is op twee ronden voor het einde een gedeelde 2e plaats bereikt, achter de ongenaakbare koploper VAS. Echter, de laatste 2 ronden worden gespeeld tegen de directe concurrenten voor plaats 2: Zukertort en Amsterdam West.
Vanavond staat de uitwedstrijd tegen Zukertort in Amstelveen op het programma. In de 1e ronde komen we snel op 1-0 via Eli. Op de andere borden gaat het moeizamer. Ilian verliest, Olivier staat beter maar heeft het moeilijk met het vinden van de winnende zet. Dat lukt uiteindelijk toch, 2-1 voor. Op bord 2 spelen de dames van beide teams tegen elkaar. Een geweldige partij. Valentina komt met achterstand uit de opening en blijft daarna stug doorspelen. Er wordt veel tijd verbruikt met nadenken over de beste zet. Met minder dan 40 seconden op de klok wordt Valentina mat gezet, 2-2.
In de 2e ronde wordt het verschil in wedstrijdervaring duidelijk. Het team van Zukertort heeft meer ervaring en is vooral op de hoge borden (1-3) erg scherp. Vrij snel staat Zukertort op al die borden duidelijk beter. Opgeven is geen optie voor Olivier, Elmer en Ilian dus er wordt doorgeschaakt en flink verzet geboden. Tevergeefs: 3-0 achter. Op het 4e bord scoort Luuk ons enige punt in deze ronde, 3-1 eind. Trots op hoe er gespeeld is vanavond (ondanks de nederlagen), hopelijk zijn het leerzame partijen.
Op 7 juni wordt de slotavond van de SGA competitite bij MSK gespeeld: 8 viertallen spelen dan de laatste ronde waarin de prijzen verdeeld worden.