Promotie voor het SGS Zestal

Het SGS zestal speelde woensdagavond 11 mei de laatste wedstrijd in de teamcompetitie, uit tegen middenmoter Damrakkers 2 in Utrecht. Vooraf was er nog van alles mogelijk qua stand, zie afbeelding. Woerden is uitgespeeld met 11 wedstrijdpunten, daarachter staan De Roode Loper, wij en Kasteel Lekstroom: allemaal met 9 wedstrijdpunten en nog 1 wedstrijd te spelen. Qua bordpunten hebben we een voorsprong op de nr.4 en een kleine achterstand op nr.2. De 1e 2 ploegen promoveren naar de 2e klasse en voor een ploeg op de 3e plek is er ook nog een kans.

In de SGS speel je veelal tegen ploegen waar je niet al te vaak tegen speelt. Het merendeel van ons was nog niet eerder op deze locatie geweest. De tegenstander van Frank was verlaat (klok werd wel gestart), de rest kon beginnen. Op bord 3 kwam Ibrahim een kwaliteit achter en dat wist hij niet meer om te buigen, 1-0 achter (0 uit 3 dit seizoen). Op bord 1 wist Marc al snel gelijk te maken door een keurige overwinning. Hiermee werd hij topscorer van het team met 7 punten uit 8 wedstrijden. Op bord 6 kwam een remise op het scorebord. Een pion voor in een moeilijke stelling, Lode (1 uit 3) koos voor zekerheid (want het kon ook nog kantelen). Toen ging het rap. Frank won voor de 6e keer dit seizoen uit 8 wedstrijden, nadat de partij grotendeels gelijk opging, Bert (2,5 uit 6) verloor waardoor het 2,5-2,5 stond. Het duurde even voordat de eindstand bekend werd, omdat de partij van Gerrit wat vertraging opliep. Wat is ook alweer de straf voor een onregelmentaire zet? Het FIDE reglement gaf uitkomst: een tijdstraf van 2 minuten. Ondanks deze bonus voor de tegenstander wist Gerrit het beslissende punt te maken (1 uit 5): 2,5 – 3,5.

Zo gaan we in de stand over Woerden heen qua bordpunten (26,5 versus 25,5). Als Roode Loper wint van SV Wijdemeren zijn zij kampioen, elk ander resultaat betekent voor ons het kampioenschap. Kasteel Lekstroom kan alleen nog gelijk komen met ons, maar dan moeten zij hun laatste wedstrijd met 6-0 winnen van en bij TRIO. Volgende week weten we de eindstand. Naast de 6 spelers van deze avond hebben Jens (2 uit 4), Henk van Houtrijve (3 uit 3) en Marcel (3 uit 5) diverse keren meegespeeld en hun bijdrage aan dit succes geleverd.