SGA jeugdteamcompetitie is gestart

Ook voor de jeugd is de SGA teamcompetitie weer van start gegaan na de lockdown. Voor een aantal spelers is het dit seizoen hun debuut in een team, zoals Levyn en Jinan. We hebben drie teams: de AB1 (junioren die al vaker extern hebben gespeeld, onder begeleiding van Lode), de C1 (oudere jeugd en enkele junioren, onder begeleiding van Saskia) en de C2 (mix van ervaring en debutanten, onder begeleiding van Lode).

AB1 en C1 spelen in dezelfde klasse (1C) en speelden direct tegen elkaar. Spelen in de externe competitie tegen clubgenoten blijft anders. In de vorige competitie speelde de toenmalige C1 en C2 tegen elkaar en toen won de C2 met 3-5. Ook bij schoolschaaktoernooien slaagt een ‘lager’ team er vaak in om een hoger team te verrassen. Het 4-4 resultaat van de AB1 tegen de C1 is dan ook prima te verklaren. De overige uitslagen en de stand is hier te vinden.

De C2 speelt in klasse C2 en startte tegen Boven IJ. Een jong team uit Amsterdam Noord, wat ook incompleet was waardoor op bord 4 2x een papieren 1-0 stand in ons voordeel kon worden genoteerd. In de resterende 6 partijen werd er nog 4x gewonnen door ons, waardoor de uitslag 6-2 in ons voordeel is. Een mooie uitslag en een goed begin. De overige uitslagen en de stand is hier te vinden. De volgende tegenstander (De Volewijckers AB) heeft ook ruim gewonnen, dus dat wordt een spannende ontmoeting.