Halve Finale SGA Schoolschaken

Bij de halve finale van het Schoolschaaktoernooi voor de regio Groot Amsterdam waren maar liefst 10 MSK-ers actief. Vanuit de Jozefschool speelden Jonaël, Viggo, Max, Rocco en Mohammad mee. Bij De Meerstroom speelden Wolter, Joshua, Jay en invaller Gijs mee. Elisa maakt het tiental compleet bij de Flierefluiter, een school die door Jarno wordt begeleid. Daarnaast waren er nog 4 scholen en 6 teams uit Almere waar Jarno bij betrokken is. Kortom, genoeg bekende gezichten, ook bij de tegenstanders. Er deden in totaal 42 teams mee, waarvan de eerste 16 naar de finale mogen.

Het team van de Meerstroom was op een vrijplaats toegelaten en speelde naar verwachting in de onderste helft van het klassement. Joshua (2) en Jay (3) hadden het moeilijk en scoorden slechts 1,5 en 1 punt. Kopman Wolter (1) deed het uitstekend met 5 uit 7 en invaller Gijs haalde op bord 4 knap 4 uit 7. In de eindstand kwamen ze uit op een gedeelde 38e plaats. Kwalificatie voor deze halve finale blijft een topprestatie voor dit team.

Elisa speelde op bord 2 bij de Flierefluiter 1 en plaatste zich voor de finale. Ze kwam geen andere MSK-ers tegen (wellicht volgende week wel) en haalde 7 uit 7. Indrukwekkend.

Het team van de Jozefschool kwam voor een plek in de finale en die is nooit in gevaar geweest. De eerste drie ronden werden gewonnen (3,5-0,5 tegen Buitenvelderste Montesorri, 3-1 tegen Brede School Rembrandt en 3-1 tegen de Triangel), waarmee een plek bij de bovenste 3 in de tussenstand werd behaald. Dan wordt de tegenstand zwaarder: 2-2 tegen medekoploper Pinsterbloem, 3,5 – 0,5 tegen Drieluik en 2-2 tegen Colombus. In de laatste ronde werden de teugels wat gevierd en een eerste nederlaag geleden tegen De Ontdekking (1,5 – 2,5). Jonaël scoorde 3 uit 5, Viggo 4,5 uit 6 (geen nederlagen), Max 3 uit 6, Rocco 3 uit 5 en Mo scoorde 4,5 uit 6.

Komende zondag is de finale in de Batjanzaal in Amsterdam. Er wordt dan door 16 ploegen gestreden om 7 plaatsen die recht geven op deelname aan het Nederlands Kampioenschap.

Verslag SGA inclusief uitslagen