De Raadsheer 4 – MSK 2 uitslag 4,5 – 3,5

Vol goede moed vertrokken we naar Amsterdam. Al snel sloot Toon zich bij ons aan. Vlak daarna kwam Henk Sander binnen. Echter zonder Wim. Ze hadden afgesproken op het station bij de trap. Alleen Wim bovenaan en Henk beneden, dus troffen ze elkaar niet. Rond 8 uur waren we compleet. Henk van Houtrijve had zijn partij al vooruit gespeeld. Helaas deze keer zonder winst te pakken, dus we startte met een 1 – 0 achterstand.

Aan bord 8 naast mij speelde Henk Sander zoals gebruikelijk zijn schaak schuifspel en bood al aardig vlot remise aan. Nadat de tegenstander had overlegd met zijn teamgenoten, en Henk toch ook nog maar even te rade ging bij Toon, was de remise beklonken. Ook Bram aan bord 5 en Toon aan bord 4 waren vlot uitgespeeld. Bram ging niet helemaal goed. Toon maakte remise. Ik heb er helaas niets van gezien, was nog druk aan het schaken.

Ik speelde een mooie pot op bord 7. Al snel had mijn tegenstander een dubbelpion. Het ging aardig gelijk op, mijn schaakstukken stonden mooi verdeeld. Aan het einde van het spel waren er veel pionnen en een koning aan beide kanten. Op geven moment kon ik als ik wilde een pion voor komen te staan. Echter dan kon zijn koning te ver naar voren komen. Dan kon ik promotie niet meer tegenhouden. Dus ik sloeg de pion niet. De tegenstander schoof naar de zijkant om mijn pion te pakken, en ik naar het midden om zijn pion te pakken. Daardoor stond ik bij mijn pionnen en kon hij er niet meer bij komen. Met 1 winstpunt erbij stond het 3-2 achter.

Lode vocht ondertussen door aan bord 6. Al stond hij ondertussen wat stukken achter, hij speelde door. Uiteindelijk moest hij toch opgeven, zag hij geen kansen meer. Wim en Hildo waren nog volop aan het schaken. Terwijl wij klaar waren of bijna klaar, was Hildo nog bezig aan het middenspel. Wim sloot na een aantal ruilen van torens en pionnen remise af. Mogelijk zat er een winstkans in, maar misschien ook niet. Hildo ronde tot slot de avond af, door de toren van zijn tegenstander te slaan, waarna er werd opgegeven. Met een verlies van 4,5 tegen 3,5 gingen wij huiswaarts.

Renee van Wagensveld 26 okt 2016