Clubavond 23/6

Het einde van het seizoen nadert. Bij de jeugd stond afgelopen vrijdag de finale tussen de winnaars van de voorjaars- en najaarscompetitie op het programma, tussen Taeke en Leandro. In de eerste partij won Leandro met zwart en had aan een remise met wit genoeg om de titel te claimen. Taeke liet zich niet kennen en won, 1-1. Hierdoor werd er met kortere bedenktijd verder gespeeld. In de 3e partij werd het remise. De 4e partij was spannend, zacht uitgedrukt. Onder het toeziend oog van scheidsrechter Ben nam Leandro het initiatief (zoals we van hem gewend zijn), Taeke verdedigde volop en wist de partij te kantelen. Uiteindelijk wint Taeke de finale met 2,5 -1,5 en is daarmee clubkampioen 2022/23. Complimenten voor Leandro, het verschil in leeftijd en wedstrijdervaring was op het het bord echt niet zichtbaar. Indien beide spelers volgend seizoen weer de finale halen, dis de uitslag wat mij betreft niet te voorspellen.

De overige jeugd, inclusief gastspeler Mitchell uit Almere, speelde onder leiding van Renée een snelschaaktoernooi. Rocco & Max eindigden gedeeld 1e. Lily & Tygo toonden in hun les aan al best veel te weten van de basistheorie.

Bij de Senioren speelde junior Pjotr voorlopig zijn laatste partij tegen Nigel (0-1). Hij is, net als Eli, vanuit het schoolschaken lid geworden, heeft jarenlang trouw de clubavonden bezocht, had veel plezier in het spel ongeacht winst of verlies. Nu is het tijd voor andere activiteiten en dat is prima. Nieuwe aanwinst Hein mocht ervaren hoe sterk stadsgenoot Thomas is (0-1). Scott won van Henk, Ben won van André. Lode en Renée speelden een lange, evenwichtige partij met interessante posities. Hoewel op een gegeven moment het een remisestelling was, werd van beide kanten geprobeerd om nog iets er van te maken. Uiteindelijk was een koning tegen een koning plus randpion voldoende voor remise.