Egbert Hulsman 1959 – 2024

Amsterdam Chess Open, 28 oktober 2023. Foto: Martin Blom

Op donderdag 27 juni 2024 is Egbert Hulsman overleden. Een trouw clublid, geliefd bij de andere clubleden. Als er iemand was die zich niet liet tegenhouden om te schaken, ondanks fysieke beperkingen, dan was het Egbert. Hij schaakte veel. Heel veel. Alleen dit jaar speelde hij al 18 partijen met rating.

Hij was niet alleen lid bij MSK, maar ook nog eens voorzitter van de Weesper Schaakclub (dinsdagavond), speelde bij Almere op maandagavond en bij Oosten Toren op donderdagavond. Ook was hij eerder bij Chaturanga actief als lid en als bestuurder. Daarnaast speelde hij in diverse toernooien mee, binnen en buiten de SGA. Hij regelde taxivervoer of reed met clubleden mee, bijvoorbeeld naar Utrecht, Hoorn, Tata Steel, Amsterdam-Noord of naar Vlissingen.

Hij speelde vaak (te) aanvallend en was een groot liefhebber van gambieten, die soms goed werkten en soms heel dubieus waren. Het ging hem om het spel, niet direct om de overwinning. Hij werd al gemist in de afgelopen weken toen zijn ziekte hem teveel beperkte om nog naar de club te kunnen komen. De gedachte dat dit nu voor altijd zal zijn, die stemt mij verdrietig. Rust zacht Egbert, het was een voorrecht om je gekend te hebben en om tegen je te mogen schaken.

Egbert wordt in besloten kring gecremeerd, in het bijzijn van naasten.

*Zie ook de berichten op de websites van AlmereChaturanga | Weesp

2 gedachten over “Egbert Hulsman 1959 – 2024”

Reacties zijn gesloten.