GP VAS 7 juli 2024

De laatste SGA Grand Prix werd georganiseerd door VAS in het Cygnus Gymnasium. Dit jeugdschaaktoernooi is vernoemd naar de voormalige jeugdschaakvereniging “Het Zwarte Veulen” (1958-1963), voortgekomen uit VAS. Er waren flink wat deelnemers vanuit MSK.

Thomas speelde de Super GP, een zeskamp met iets meer tijd. In de 2e groep werd hij gedeeld 1e, hetgeen een leuke geldprijs betekende (en revanche, na een mindere dag op zaterdag bij de SGS Grand Prix in Utrecht).

Viggo heeft aan het einde van het seizoen veel ratingpunten verzameld, waardoor hij bij de GP van Zukertort ook in de Super GP belandde en nu in groep 1 van de reguliere GP speelt. Hij heeft de laagste rating van de 8, maar wint 3x en wordt knap 5e.

In de 2e groep spelen diverse MSK-ers. Leandro heeft een moeilijke dag qua resultaten en pech met scheidsrechterlijke beslissingen. Ook hij was de laagste qua rating, 1 uit 7 lijkt dan logisch maar er had meer ingezeten. Taeke haalde ook 1 uit 7 en was desondanks blij met de middag. Jonaël werd gedeeld 1e (met Tako en Yuvan) maar omdat hij van allebei had verloren, kreeg hij de beker voor de 3e plaats. Prima resultaat.

Elisa speelde in groep 4 en was voornemens om ook dit jaar de prijs voor het beste meisje mee naar huis te nemen. Ook nu blijkt weer dat rating bij de Jeugd niet alles zegt. Elisa scoorde als ratingfavoriet 2 uit 7 en werd 7e van de 8.

Uitslagen SGA | verslag VAS | Verslag Volewijckers