MSK 1 handhaaft zich bij EsPion

De laatste speelronde van de SGA competitie.  Een  duel waarin voor beide  ploegen handhaving in de 2e klasse op  het spel stond.  Een  nederlaag zou voor ons nog kunnen, mits het 5-3 werd (of meer bordpunten voor ons). Verliezen we met meer, dan gaat EsPion op bordpunten over ons heen. Volewijckers heeft ook belang bij de uitslag, als EsPion 1 of meer wedstrijdpunten pakt, dan moet Volewijckers in hun laatste wedstrijd ook een aantal bordpunten halen.

Dolf (2) kwam als eerste op het scorebord. Een remise, met nog flink wat stukken op het bord maar een gelijkwaardige stelling waar van twee kanten weinig opties waren. Ibrahim (3) komt flink in de problemen en moet alle zeilen bijzetten om een aanval af te slaan op een steeds leger wordend bord. Hij vindt steeds de goede voortzetting en weet een prima remise te halen, 1-1. We liggen op schema. Marc (1) is de volgende die een half punt op het bord brengt. Een tegenstander op bord 1 met rating 0, het komt momenteel vaker voor. Ook bij het OKU in Utrecht waren veel sterke spelers zonder rating aanwezig. Dan komen de eerste beslissingen op het bord. Hildo (5) verliest van MSK dubbelleid Frank Steensma (en dat is dan toch minder erg), Hans (4) weet een mindere positie toch winnend af te sluiten: 2,5 – 2,5.

De partij van Renee (7) gaat alle kanten op. Met een pion achter biedt ze remise aan, die wordt niet geaccepteerd. Drie zetten later plaatst Renee een vork en is het voordeel aan haar kant. Dat geeft ze deels weg in het eindspel om vervolgens geen fouten te maken en een remise op het scorebord te brengen. 3-3, we zijn zeker van handhaving. Bert (8) speelt een sterke partij, zijn tegenstander zit flink in tijdnood maar die weet dan toch een winnende voortzetting te vinden. Andre (6) brengt de partijen weer in evenwicht. In een eindspel heeft hij simpelweg teveel vrijpionnen en is promotie niet te stoppen. Zo wordt het 4-4 en speelt het achttal ook volgend seizoen in de 2e klasse van de SGA.