MSK Winter Series – online schaken op donderdagavond

Op donderdag 23 december start de MSK Winter Series. Een online toernooi, 6 ronden, elke week 1 lange partij van 90 minuten plus 15 seconden increment op donderdagavond. Ideaal voor spelers die graag langere partijen spelen. Ook oud-spelers, gastspelers & vrienden van de club zijn van harte welkom om mee te doen. Tevens hebben we onze buren uitgenodigd, zoals WSC, Oosten Toren, Chaturanga, Isolani. Meld je aan voor 23 december, 16:00u dan kan er een indeling worden gemaakt.

Het toernooi wordt gespeeld op het online platform Tornelo.com . Een website, vergelijkbaar met wellicht bekendere platformen zoals Chess.com, Lichess.org en Chess24.com. Belangrijk verschil is dat Tornelo zeer geschikt is voor een competitie over meerdere weken. Mede daarom werkt de Schaakbond ook met Tornelo voor diverse toernooien.

Om deel te kunnen nemen aan het toernooi, is een account bij Tornelo nodig. Zie [1] voor de link. Aanmelden bij het toernooi kan bij [2]. Een uitleg over het platform is te lezen bij [3], veelgestelde vragen worden bij [4] beantwoord.

  1. Account aanmaken op Tornelo
  2. MSK Toernooipagina op Tornelo
  3. Handleiding Tornelo (NL, pdf)
  4. Help artikelen voor spelers op Tornelo.com (Eng)

Op de home pagina van Tornelo.com kies “Sign Up” als je nog geen account hebt, of “Sign In” (rechtsboven) als dat wel het geval is.

LET OP! Tornelo is op kleine aantal punten anders dan chess.com. Zo kan je je al dagen van te voren aanmelden voor het toernooi. Bij dit toernooi tot donderdagmiddag 16.00 uur.

Als er vragen zijn, zoals het opnemen van één of meer bye’s, neem dan contact op met:

  • Lode Broekman, voorzitter@muiderschaakkring.nl, 06 – 811 32 975.