United Chess, gratis online trainingen

Onder de naam United Chess is er een nieuw initiatief: online trainingen door ‘getitelde’ spelers. Iedereen kan gratis meedoen.

United ChessWe schaken in deze coronatijd natuurlijk veel online, vooral rapid en blitz. Heel leuk. Doen natuurlijk! Maar als je echt iets wil leren, dan is een training natuurlijk veel beter. Ook dat kan online, gewoon thuis achter de computer.

United Chess houdt in: online trainingen (via Zoom) door getitelde spelers, zodat er ook geanalyseerd en geleerd kan worden.

Wie is de initiatiefnemer?
Dit is een initiatief van Tom Koolen uit Maastricht. Tom is lid van twee verenigingen, De juiste -Z- en Schaakvereniging Maastricht (waar Lode ook lid van is en meespeelt in de online competitie), en heeft dit bedacht om het schaken te promoten en te laten groeien. Hij ziet hierin ook een mogelijkheid om schakers met elkaar te verbinden.

Vanwaar de naam United Chess?
Deze naam is gekozen omdat het een initiatief is dat openstaat voor alle schakers van alle verenigingen, maar ook schakers die (nog) geen lid zijn van een schaakclub, en zo dus verbindt.

Wanneer is de eerste training?
De eerste training is op woensdag 22 december van 19:00 tot 21:00 uur door IM Nick Maatman. Nick is in 2013 Nederlands kampioen A-jeugd geweest in een categorie waar Jorden van Foreest aanwezig was. In 2018 haalde hij zijn IM-titel op een krachtige manier; een overwinning tegen de legendarische Poolse grootmeester Michal Krasenkow.

Waar bestaat deze training uit?
De training zal bestaan uit twee onderwerpen:

  1. Flexibiliteit
  2. De geïsoleerde pion

Twee onderdelen die enorm belangrijk zijn; flexibel moeten we altijd zijn en de geïsoleerde pion komt in enorm veel structuren in onze partijen voor – of wij nu een isolani krijgen of onze tegenstander – en is typisch zo’n onderwerp dat de clubschaker vaak vergeet te bestuderen. Dat het een zeer leerzame training gaat worden, is een feit.

Hoe kan ik meedoen?
Geef even je mailadres door via dit formulier: Aanmeldformulier
Je krijgt dan een mail met alle informatie, zoals de Zoomlink die je nodig hebt om mee te doen. Je komt dan ook op een mailinglijst en je krijgt steeds updates over de nieuwe trainingen die georganiseerd worden. Je hebt een Lichess-account (= gratis) nodig. Heb je dat nog niet, maak dat dan tijdig aan.

Heb je hulp nodig of heb je vragen? Dan helpt Tom Koolen je graag. Zijn mailadres: kooleneducation@gmail.com