Een zondagmiddag bij MSK

Het was een geslaagde zondagmiddag. Zowel de jeugd als senioren konden vanmiddag achter het schaakbord plaatsnemen en er was zelfs een externe partij voor de SGA ZilverCup, MSK 1 (viertal) tegen Zukertort 1. De tegenstander kon slechts 3 spelers opstellen, waarmee op bord 4 Marcel zijn partij als gewonnen kon beschouwen. Op de overige 3 borden speelden 2 jeugdige talenten, die elk een prima rating hebben dus dat was zeker geen makkelijke prooi. Zowel Dolf als Walter wisten de partijen tegen deze spelers te winnen, waardoor de zege veilig werd gesteld. Marc wist op bord 1 ook knap te winnen, waardoor er een onverwachte 4-0 zege op het scorebord kwam te staan plus een plek in de volgende ronde (iets wat al een paar seizoenen niet is voorgekomen).

Bij de jeugd was er een mooie opkomst. Bodhi, Wolter, Natnael, Xavi, Marius, Pjotr, Levyn, Bjorn, Leandro en Max speelden enkele spannende partijen, met winst-, verlies- en remise door pat-partijen tot het gevolg. Komende week is er geen schaken voor de jeugd, week erop is het Kerst en daarna Kerstvakantie. Even pauze dus.

Bij de Senioren was er net als vorige week een gastspeler, deze week sloot Ruurd Admiraal aan (uit Almere). Hij moest een tijdje wachten voordat hij kon spelen tegen Egbert (vertraging met de taxi). Egbert won uiteindelijk met een slimme penning. Nigel wist knap van Henk Sander te winnen (en heeft nu 1,5 uit 2). Lode kwam beter uit de opening maar Renée verdedigde goed en wist het initiatief over te nemen, waarna een terechte overwinning werd behaald.