Jeugdteams weer actief in de SGA competitie

Vrijdagavond was het weer volle bak met drie jeugdteams die hun partij in de SGA jeugdcompetitie speelden. Het blijft elke keer weer een bijzondere wedstrijd voor alle betrokkenen.

MSK AB1

Het AB1 speelde tegen VAS C3, een jonge maar sterke ploeg waarvan de leden zowel individueel als in teamverband vaker bij en tegen MSK hebben gespeeld. Een ploeg die ook zeker in de top 3 gaat eindigen dit seizoen. In de 1e reeks partijen ging het gelijk op. Luuk en Olivier verloren. Nigel zat wel in tijdnood, had op enig moment nog zo’n 20 seconden maar wel een betere stelling. Vervolgens speelde hij het foutloos uit. Elmer had kansen maar moest uiteindelijk met remise genoegen nemen, 1,5-2,5.

In de 2e ronde wist Nigel wederom te winnen en speelde Luuk heel sterk, waardoor er een voorsprong was. Uiteindelijk werd het 2-2, een prima resultaat met een paar goede partijen. Het team draait bovenin mee.

MSK C1

In dezelfde klasse (1e klasse C) speelde de C1 tegen De Volewijckers C2. Die konden slechts 3 spelers opstellen, waardoor Ilian en Jinan als bord 1 spelers ieder een papieren overwinnen boekten. Hun echte partijen op bord 2 tegen Ot Schnitger verloren ze allebei. Cas (invaller vanuit de C2 voor Eli) en Valentina wisten allebei heel knap te winnen van Matthew Wong, maar verloren allebei van Stephan Velychko, zodat uiteindelijk in beide ronden de stand 2-2 werd. Overzichtelijk. De C1 heeft nu 4x gespeeld en 4x gelijk met een plek in de middenmoot als gevolg.

MSK C2

Ons jongste team speelt in de 2e klasse C en doet het tot nu toe erg goed. De mix van ervaring (Pjotr, Hidde, Taeke, Cas) en debutanten Levyn (speelt dit seizoen voor het eerst extern) en Wolter (die vrijdag voor het eerst in een externe team speelde) werkt prima. In de tussenstand staat het team op een 2e plaats, maar is er nog geen tegenstand uit de bovenste helft van de ranglijst geweest. Tegenstander De Volewijckers C3 heeft een hele jonge ploeg en dat is in hun resultaten tot nu toe te zien. De C2 haalde in beide ronden een 100% score. Wolter (!) en Pjotr speelden 1 partij, Hidde, Levyn en Taeke ieder twee en iedereen won: 8-0.

In de volgende ronde spelen alle drie teams een uitwedstrijd: C2 tegen Oosten Toren, C1 tegen Amsterdam West en de AB1 gaat op bezoek bij VAS C4.