Schoolschaaktoernooi Almere 2023

6 teams uit Muiden en Muiderberg speelden mee bij het schoolschaaktoernooi in Almere: van de Jozefschool, IKC Muiderkring en KC Meerstroom deden elk twee teams mee. Na drie jaar was het weer zover: het grootste schoolschaaktoernooi van Nederland. 98 teams, 450 schakende kinderen. Vorig schooljaar haalden we het NK Schoolschaken met de Oranje Nassauschool (nu de Meerstroom) maar 4 van de 5 vaste spelers zitten inmiddels op de middelbare school en dus is er nu een minder ervaren lichting. Met de Jozefschool speelden we vorig schooljaar op het NK 345, nu zijn de spelers in groep 6 beland en debuteren zij in Almere. Voor alle spelers van IKC Muiderkring is het de eerste keer op een schaaktoernooi, het merendeel is dit seizoen begonnen met schaken. Kortom, vooraf is het onduidelijk wat er verwacht kan worden van deze teams.

De 2e teams van elke school presteerden prima: Muiderkring 2 (Thomas, Lennox, Amar en Benjamin) eindigde als 73e, Meerstroom 2 (Joshua, Bjorn, Simon, Wout en Jay) 43e en vooral de prestatie van Jozefschool 2 (Olivier, Mahmoud, Ashraf en Annelijn) was knap: 26e. Hiermee lieten zij flink veel 1e teams van grote scholen achter zich.  Muiderkring 1, met de ervaren Leandro op bord 1 aangevuld met drie enthousiaste debutanten Valentijn, Dylan en Fabrice), speelde de hele middag net achter de top 10. De 14e plek op slechts een punt van de 11e plaats (kwalificatie volgende ronde) is knap. Zowel Jozefschool 1 (Jonaël, Max 7 uit 7, Rocco en Mohamad) en Meerstroom 1 (Taeke, Wolter, Marius en Bodhi) halen de top 10 en plaatsen zich zo voor de volgende ronde: de regionale halve finale in Amsterdam op zondag 26 maart a.s.

Mooi om te zien hoe de diverse MSK-ers tussen de wedstrijden elkaar opzochten en de resultaten met elkaar bespraken. Spannend waren de onderlinge ontmoetingen tussen diverse MSK teams. Muiderkring 1 – Jozefschool 1: de Muidense Derby eindigde in 1-3. Meerstroom 1 – Jozefschool 1 werd 2,5 – 1,5.

1 gedachte over “Schoolschaaktoernooi Almere 2023”

Reacties zijn gesloten.