Informatie

De Muider Schaak Kring (MSK, opgericht op 10 november 1955, KvK nummer 32.102513) is een gezellige, actieve en ontwikkelgerichte schaakvereniging voor jong en oud. De vereniging heeft ruim 40 leden uit plaatsen als Muiden, Muiderberg, Weesp, Bussum en Almere, waarvan 20+ jeugdleden. Vanaf 1978 hebben wij een vast onderkomen in buurthuis De Rijver, Nienhuis Ruyskade 26 te Muiderberg.

Onze clubavond is op vrijdagavond. Vanaf 19:00u zijn we geopend en tot 20u is de speelzaal het domein van de Jeugd. Daarna gaan de Junioren en Senioren aan de slag. Eerst gezamenlijk een schaakpuzzel oplossen, daarna onderlinge partijen. Op donderdagmiddag verzorgen wij op de drie basisscholen in Muiden en Muiderberg schoolschaakles.

De Muider Schaak Kring speelt ook mee in de regionale schaakcompetities. Diverse (jeugd-) teams op verschillende niveaus gaan daarin eenmaal per maand de strijd aan met andere verenigingen in de regio. Schaakclub Muiderberg (SCM) is onderdeel van de Muider Schaak Kring. Deze schaakclub is enkele jaren geleden opgericht en speelt in de competitie van schaakbond SGS terwijl MSK zelf in de competitie van schaakbond SGA speelt. Ook wordt er op individuele basis deelgenomen aan schaaktoernooien, bij de jeugd zijn er spelers die het NK hebben gehaald.

U bent van harte welkom op de clubavond op vrijdag in De Rijver. De jeugd start vanaf 19.15 uur, de junioren starten rond 20.00 uur en de senioren spelen vanaf 20.15 uur hun interne competitie. Meld je ter plekke aan bij de wedstrijdleider, dan kunt u gelijk meespelen in de interne competitie. Wilt u lid worden van MSK, de contributie bedraagt 80 euro per seizoen (jeugd betaalt slechts 62,50 euro), ons IBAN nummer is NL97 RABO 0157093204. Als u elders al lid bent van een schaakclub, kunt u lid worden tegen een gereduceerd tarief (neem contact op met onze penningmeester, penningmeester@muiderschaakkring.nl). Direct aanmelden kan hier.