Clubavond 6/10

Op vrijdag 6 oktober was het weer een drukke jeugdavond. De indeling in 2 groepen op niveau werkt vooralsnog goed. De A groep bestaat uit spelers die extern (gaan) spelen en al vaker aan Grand Prix toernooien hebben meegedaan. Met die ervaring kunnen zij prima langere partijen tegen elkaar spelen. De verplichting om te noteren zorgt er ook voor dat er langer wordt nagedacht over de zetten. Debutant Viggo weert zich kranig, tegen Bjorn (sinds kort officieel lid) werd remise gespeeld. Ook bij Max en Wolter kwam een remise op het bord. Koploper en kampioen van vorig seizoen Taeke won van Bodhi, net zoals Jonaël won van Annelijn. Reijn speelde een Seniorenpartij en Leandro plus Jinan volgden de regionale Toptraining, dit keer bij Zukertort, de A-groep was dus bijna compleet aanwezig.

Uitslagen:

1 Bodhi Taeke 0−1
2 Viggo Bjorn ½−½
3 Annelijn Jonael 0−1
4 Max Wolter ½−½

De B groep bestaat uit een aantal starters en licht gevorderden. Hier wordt eerst nog aandacht gegeven aan de basisprincipes voordat men onder begeleiding partijen speelt. Resultaat is minder belangrijk, leren en plezier in schaken staan voorop. Uitslagen:

1 Wout Gijs ½−½
2 Marie Lily 1−0
3 Mats Jay 0−1
4 Aziz Hayo 1−0
5 Tygo Rhea 0−1

Tijdens de jeugdwedstrijden speelden Thomas en Reijn ook een lange partij, die Thomas won. Er waren dus 20 spelers actief tijdens het uur van de Jeugd. Jarno leidde alles in goede banen qua indeling en uitslagen. Bij de Senioren was het rustiger: Henk van Houtrijve en Marc waren op bezoek bij Chaturanga om een externe competitiewedstrijd vooruit te spelen. Marc haalde remise maar had wel kans op meer, Henk stond een stuk voor (zonder compensatie) maar zijn tegenstander vocht zich terug in de wedstrijd en wist te winnen. Jaro, Scott en Hein zijn aangesloten bij de lessenreeks Beter Schaken waar Lode voor de klas staat. Voorafgaand aan een KNSB competitie-weekend, is de opkomst verder altijd wat lager. Dit zijn de resultaten:

1 Jarno Witkamp Ibrahim al Khawajeh 1−0
2 Henk Sander Andre Moons 0−1
3 Egbert Hulsman Bob Jansen 0−1
4 Thomas Rantz Reijn Zuidema 1−0