GP Volewijckers 8/10

Op zondag 8 oktober stond de 2e Grand Prix op het programma van de SGA cyclus. Eerder waren we te gast bij sv Amsterdam West. Jinan, Leandro, Jonaël, Wolter, Jay hebben al vaker meegedaan. Voor Viggo was dit het eerste toernooi. Jeugdschaak is populair, GP’s zijn populair. Er deden 115 spelers mee, met in de topgroep een gemiddelde rating van 1290 en spelers die individueel en/of in teamverband op landelijk niveau spelen. Jinan, Leandro en Jonaël kwamen allemaal in groep C terecht, dat zijn flinke concurrenten voor de 1e 3 plaatsen. Jonaël won de onderlinge partijen van Jinan en Leandro, won 4x in totaal en had tot de laatste ronde zicht op de 1e plek. Uiteindelijk werd hij 2e. Leandro begon met 3 uit 3 en verloor daarna 3x, wat hem uiteindelijk een 3e plek opleverde. Jinan wisselde winst en verlies af: 1 uit 2, 2 uit 4, 3 uit 6, genoeg voor een 4e plaats.

Wolter speelde in groep E met de laagste rating, wist 1x te winnen en eindigde als 8e van de 9 deelnemers. Zijn broer Jay deed het in groep G net iets beter. Een prima begin (1,5 uit 3) werd gevolgd door 3 nederlagen wat hem een 7e plek van 8 opleverde.

Debutant Viggo presteerde prima. Vier overwinningen en twee nederlagen (tegen de nrs.1 en 2 uit zijn poule) leverde hem een 3e plaats plus beker op. Een uitstekende prestatie! 

Verslag en uitslag SGA / De Volewijckers

Verslag VAS